Vår partisekreterare Lena Rådström Baastad inleder Sverigeturné

Idag inleder jag vårt Sverigeturné där vi besöker olika kommuner och arrangerar digitala öppna möten. Alla är välkomna att delta, lyssna och ställa frågor. Det vi socialdemokrater erbjuder svenska folket är en idé om att bygga samhället starkare och mer jämlikt för framtiden. Det behöver vi vara många som berättar om.

Nu är höstkampanjen igång rejält. Och det är upp till oss att berätta för väljarna om hur vi vill bygga ett starkare samhälle för alla. Ett samhälle som är bättre rustat för dagens och morgondagens kriser. Den socialdemokratiskt ledda regeringen gör historiska satsningar på jobb och välfärd. När vi återhämtar oss från coronakrisen ökar vi takten i klimatomställningen. Vi ser till att skapa fler jobb i hela landet, möjligheter för fler att kunna utbilda sig och skola om sig. Vi ökar den ekonomiska tryggheten för vanligt folk och gör den största satsningen någonsin på äldreomsorgen. Vi ska knäcka gängbrottsligheten och attackera orsakerna till brotten – segregationen och ojämlikheten.

Det här är vår socialdemokratiska idé om hur vi vill bygga samhället starkare i coronapandemins spår. Det här borde vara självklarheter. Men det gör skillnad vem som sitter vid makten i en kris. Det finns partier i Sveriges riksdag som tycker att nedskärningar i välfärden och i socialförsäkringarna ska betala åtgärdspaketen. Som hellre vill genomföra stora skattesänkningar för de redan välbeställda än att se till att satsningar kommer alla till del.

Det vi socialdemokrater erbjuder svenska folket är en idé om att bygga samhället starkare och mer jämlikt för framtiden. Det behöver vi vara många som berättar om.

Nu ska vi tillsammans genomföra en stark höstkampanj. Vi ska både prata om socialdemokrati, om hur vi ska bygga ett starkare samhälle och öka antalet socialdemokrater. För vårt parti står inför stora utmaningar, samtidigt som vi ser att våra politiska idéer behövs mer än någonsin. Likt många andra partier tappar vi medlemmar. Det gör att vi är färre som är med och delar på ansvaret, som för samtal, kommer med förslag och idéer och som bidrar till att utveckla både vårt parti och vår politik.

Det är endast genom att vi blir fler som vi har möjlighet att få gehör för vår socialdemokratiska idé om fler jobb, satsningar på välfärden och att rusta vårt samhälle starkare. Det är bara så vi kan bli ett starkt och närvarande parti. )Vill du eller någon du känner bli medlem ordnas det enkelt här!)

Med digitaliseringen har vi haft möjligheten att träffas, utbyta idéer och erfarenheter, samtala med varandra och utveckla vår politik och verksamhet. Låt oss göra detta även externt! Bjud in till öppna möten, ring väljare, argumentera och samtala om vikten av ett jämlikt samhälle. Vi ska och vi kan bygga ett starkare samhälle, tillsammans.

Idag inleder jag vårt Sverigeturné där vi besöker olika kommuner och arrangerar digitala öppna möten. Alla är välkomna att delta, lyssna och ställa frågor. Hoppas vi ses där någon eller några kvällar!

På återseende i digital form,

Lena Rådström Baastad
Partisekreterare

facebook Twitter Email