Mera skatteintäkter till Tierp

Söndagen den 30 december rapporterar UNT att skatteintäkterna kan bli tio miljoner kronor högre för 2019 än vad Tierps kommun räknat med. Här nedan följer några utdrag ur artikeln.

När politikerna i kommunfullmäktige sade ja till budgeten för 2019 för ett tag sedan var beskedet att skatteintäkterna skulle landa på 874 miljoner kronor. Nu har kommunens tjänstemän tagit fram en ny prognos som pekar på att skatteintäkterna blir upp mot tio miljoner kronor högre än beräknat.

I den budget som antogs på kommunfullmäktige veckan innan jul så räknade Tierps kommun med ett plusresultat på 14 miljoner på en nettoomsättning på 1,2 miljarder kronor för 2019.

– Det är en extremt tuff budget där det inte finns några stora marginaler när det gäller de ekonomiska ramarna för de olika verksamheterna. Så den här prognosen är positiv, förklarar Sara Sjödal, centerpartistiskt kommunalråd i Tierps kommun.

På minussidan har däremot kostnader på 500 000 kronor för den gamla brandstationen i Tierps köping dykt upp.

– Då räddningstjänsten flyttar ut under 2019 tappar vi hyresintäkter på en halv miljon där. Detta kände den tidigare politiska ledningen (S och MP) till, men tyvärr agerande de inte och vidtog några åtgärder i budgeten för 2019, menar Sara Sjödal.

 

Hela artikeln finner du i UNT 2018-12-20.

(Viktoria Söderling har kommentarer kring budgeten i en debattartikel i UNT; läs den här. )

facebook Twitter Email