UNT 27/1: ”Hon toppar Socialdemokraternas lista till valet”

UNT skriver den 27/1: "Viktoria Söderling är Socialdemokraternas förstaval inför höstens val till kommunfullmäktige i Tierp. Det nuvarande oppositionsrådet var vid förra valet partiets andranamn."

(UNT-artikeln ligger på UNT:s nätbilaga här. Hela vår KF-lista inför valet i höst hittar du här. )


Viktoria Söderling är Socialdemokraternas förstaval inför höstens val till kommunfullmäktige i Tierp. Det nuvarande oppositionsrådet var vid förra valet partiets andranamn.

Viktoria Söderling har en relativt lång bana inom politiken och har sedan 2018 verkat som oppositionsråd. Hon är 34 år och har en masterexamen i biokemi och bor Tierp.

– Jag känner mig både stolt och ödmjuk inför förtroendet att få toppa vår lista. Vi är ett starkt lag som drivs av övertygelsen att Tierp kan bättre. Vi går till val på en politik som prioriterar barnen och våra äldre. En av nycklarna till nycklarna till det är en bättre personalpolitik, säger Viktoria Söderling i ett pressmeddelande.

Enligt S är listan ihopsatt utifrån principerna om ”varannan damernas”, olika åldershänsyn med både personer under 35 år och över 65 år samt personer som representerar olika yrkeskategorier.

Tvåa på listan är Söderforsbon Jonas Nyberg, 50 år, som arbetar på Habia Cable.

Han vikarierar för tillfället som oppositionsråd för Viktoria Söderling som är föräldraledig. Nyberg har tidigare varit ordförande i utskottet för samhällsbyggnad och vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tredjenamnet på listan är den 55-åriga flygteknikern Marie-Louis Rindå från Tobo. Hon är för tillfället ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i utskottet för barn och unga samt ordförande för Socialdemokraterna i Tierp.

Fyra på listan är 49-åriga Benny Larsson från Skärplinge som arbetar på Atlas Copco som är en Tierps kommuns största privata arbetsgivare.

Han är i dag fackklubbsordförande på Atlas Copco och ledamot av kommunfullmäktige.

 

UNT 20220127
Kjell Sjöberg


 

 

 

facebook Twitter Email